Att flytta till Costa del Sol

För många svenskar är det en dröm att flytta till Spanien, antingen tillfälligt eller permanent. Det skiljer sig dock ganska mycket mellan bankerna i Sverige och den svenska marknaden gentemot andra länder. Här kommer några nyttiga råd i början av ditt letande efter din drömbostad.

En mäklare kan vara till stor hjälp i denna process. Genom att ta hjälp av en svensk etablerad mäklarfirma så kan du få hjälp med de frågor som ofta uppstår. Mäklaren kan även den svenska och den spanska marknaden och kan då förklara olikheterna mellan dessa två. Exempelvis som att det tillkommer diverse kostnader vid köpet utöver själva köpeskillingen. Vilket i sin tur kan vara bra för dig att ha med i beräkningen av din budget.

När du hittat ditt boende och bestämt dig för att slå till så är det dags att börja se över de praktiska detaljerna. Såsom hur du ska få dina möbler och tillhörigheter till Spanien. Idag finns det företag som du kan anlita för just detta som sköter hela transporten över landsgränserna. Exempelvis QL Transport, vilka erbjuder flytt och transport till ett konkurrenskraftigt pris. Du kan enkelt och smidigt boka via nätet på deras hemsida.