Att ta hand om barnen – separat eller tillsammans

Att separera kan vara en av de svåraste saker man går igenom i livet. Det kan vara lika tufft om man har hållit ihop länge, såväl som om man väljer att gå skilda vägar efter ett kort men passionerat förhållande. Om man dessutom har barn tillsammans så kan det bli ännu svårare och mer komplicerat, men det kommer faktiskt att bli bra.

Allt handlar om barnen

Oavsett hur svårt, jobbigt och hemskt du tycker att det är att behöva träffa din före detta. Så måste man ibland släppa sina egna känslor och bara fokusera på barnen. Om det inte går, så kanske ni i alla fall komma överens om att ni låtsas att allt är frid och fröjd, för deras skull. Kanske till och med låta barnen bo kvar i det gemensamma boendet och låta de vuxna byta hushåll varannan vecka

Om ni ändå inte kommer överens

Har ni testat att gång på gång göra det bästa för barnen? Håller inte ena parten vad den lovar? Har ni båda tolkat lagar och regler på helt olika sätt? Eller om du helt enkelt har frågor i en vårdnadstvist. Då är det kanske dags att kontakta en byrå med familjerätt som expertis, läs mer här.