När ditt äktenskap inte gick som du ville

Ibland är goda förutsättningar och löften om evig kärlek inte nog. Kanske börjar grälen bli vanligare än de romantiska middagarna på tu man hand?

När man testat allt

I Sverige slutar nästan hälften av alla äktenskap i skilsmässa. Det innebär inte att de som inte skiljer sig inte genomgår tuffa perioder tillsammans. Småbarnsåren kan leda till sömnlösa nätter och ett pusslande med hämtning och lämning. Karriärer kan minska tiden man har tillsammans med sin partner. Eller plötsligt blir det alldeles tyst när barnen flyttar hemifrån och man ska börja prata med varandra igen.

Många väljer då att söka hjälp. En skilsmässa är inget lätt beslut, och finns det gemensamma barn kan det vara ännu svårare. Det första steget kan vara att ta hjälp av familjerådgivning för att försöka lösa sina problem. Men ibland kan lösningen på problemet vara att gå separata vägar.

Allt det praktiska

Att skilja sig innebär mer än att bara flytta isär. Det kan vara frågor som rör barnens boende, eller vårdnad. Man kan ha svårt att komma överens om vem som ska ha huset, bilen eller kanske båten. Då kan det vara bra att ta hjälp av experter inom familjejuridik för att ändå avsluta sitt äktenskap på ett sätt som gör det enklare att gå vidare i livet.