Ordna ett kalas för barnen

Kalas och fester roar människor i alla åldrar. Barnen måste också få ha sitt roliga. Att fylla fem år är en lika stor känsla som att fylla femtio. Du hittar allt för ett barnkalas i många olika butiker. Det finns också mycket att läsa för dig som behöver inspiration.

Det finns mycket som påverkar kalaset. Ibland är det till exempel lättast att ha allting utomhus. Särskilt om barnet fyller år på våren eller sommaren. När höstlöven faller så känns det extra mysigt att äta tårta inomhus. Efteråt kan mamma eller pappa, eller födelsedagsbarnets mor- och farföräldrar ta med alla små gäster på en skogspromenad.

Möjligheterna att variera ett födelsedagskalas är nära nog obegränsade. Tycker barnet om Bamse och hans vänner så kan festen handla om dem. Är Walt Disney en favorit så är det ett utmärkt tema. Ballonger, bordsduk, dekorationer och så vidare skapar en fantastisk känsla. På samma sätt kan kalaset handla om Barbie eller bli till ett spännande mysterium.

Om ditt barn har läst mycket mysterier så kan han eller hon få lösa ett eget brott på födelsedagen. Vem har tagit en bit av tårtan i förväg? Låt minidetektiverna ta reda på sanningen.