Mer tid tillsammans – flera knep

När vardagslivet kommer igång finns det mindre tid till varandra. Istället ska ni jonglera era karriärer, fritid och hobbys, vänner, familjerna och kanske även barn. Det är alltså svårt att hitta tid att slappna av och bara vara med varandra. Hur kan ni får mer tid tillsammans och se till så ni inte glider ifrån varandra?

Skär ned på hushållssysslorna

Istället för att storstäda varje vecka, ta in en städfirma som sköter det åt er. Ni kan läsa om hur en hemstädning går till på Nox AB men för en kortfattad version kan vi berätta att städningen är som ett abonnemang där du betalar för tjänsten 1-4 gånger i veckan. De sköter dammsugning och våttorkningen i hela hemmet, dammsuger tygmöbler, torkar av alla bänkytor i köket samt rengör tvättstuga, badrum och gästtoaletter. Under året kan ni även lägga till extratjänster när ni behöver det såsom fönsterputsning.

Boka lunch tillsammans

Om ni har turen att jobba någorlunda nära varandra kan ni bestämma en dag i veckan som ni träffas och äter lunch tillsammans. Unna er att träffas på en restaurang eller café och ta chansen att ses under arbetsdagen. Det kan ge tillbaka gnistan att få träffas i solskenet och prata genom arbetsdagen eller prata om roliga saker ni vill göra.

Jobba mindre

Fundera över hur många timmar ni lägger ned på jobbet varje vecka. En standard arbetsvecka är 40 timmar men många som försöker göra karriär kan lätt börja jobba 10-20 timmar övertid för att fortsätta ligga på topp. Kan ni kanske gå ned i arbetstid eller delegera ut arbetsuppgifter för att slippa övertiden. Ibland kan man till och med gå ned från 100 % till 80-75 %  under ett år eller två såvida arbetsgivaren går med på det. Är du effektiv på jobbet kanske du hinner i princip samma mängd arbete men kan sluta lite tidigare eller matcha arbetstiden med din partner.